Papas arrugadas con mojo verde

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 1 kg Spar krielaardappelen
  • zeezout
  • 100 g Spar ciabatta
  • 4 teentjes look
  • 1 kl komijn
  • 6 el sherryazijn
  • 20 g
  • 2 el bladpeterselie
  • 200 ml Boni Selection Griekse olijfolie
Recept
  1. Mojo: bak het brood in olijfolie en breek in stukjes. Pel de look en snij fijn.
  2. Knip de koriandersteeltjes en blaadjes in stukken en doe samen met de look, de azijn, de komijn, de peterselie en het gebakken brood in een hakmolentje en mix fijn. Meng er geleidelijk aan olie en zout door naar smaak.
  3. Spoel de aardappelen grondig en zet ze in een pot onder water. Voeg per 1,5 l water 50 g zeezout toe.
  4. Breng aan de kook en laat ze net gaar koken.
  5. Giet ze af, maar laat nog een bodempje water over. Zet de pot terug op het vuur, zet het vuur laag en laat de aardappelen ongeveer 7 min ‘drogen’.
  6. Wentel ze daarbij rond in de pot om te voorkomen dat ze aanbranden. Je zal zien dat het zout rond de aardappeltjes kristalliseert.
  7. Serveer onmiddellijk met de mojo verde.
< naar recepten