Papas arrugadas con mojo verde PT1H 4 porties 1 kg Spar krielaardappeltjes 1 kl komijn 6 eetlepels sherryazijn 200 ml Boni Selection Griekse olijfolie 2 el bladpeterselie 4 teentjes knoflook 100 g ciabatta zeezout

Papas arrugadas con mojo verde

b1190344bd57a55c0c8d6e2cf3d0db6c2a474e10a75bb56918d5e38e8b26e3fc.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Mojo: bak het brood in olijfolie en breek in stukjes. Pel de look en snij fijn.

  2. Knip de koriandersteeltjes en blaadjes in stukken en doe samen met de look, de azijn, de komijn, de peterselie en het gebakken brood in een hakmolentje en mix fijn. Meng er geleidelijk aan olie en zout door naar smaak.

  3. Spoel de aardappelen grondig en zet ze in een pot onder water. Voeg per 1,5 l water 50 g zeezout toe.

  4. Breng aan de kook en laat ze net gaar koken.

  5. Giet ze af, maar laat nog een bodempje water over. Zet de pot terug op het vuur, zet het vuur laag en laat de aardappelen ongeveer 7 min ‘drogen’.

  6. Wentel ze daarbij rond in de pot om te voorkomen dat ze aanbranden. Je zal zien dat het zout rond de aardappeltjes kristalliseert.

  7. Serveer onmiddellijk met de mojo verde.