Papas arrugadas con mojo rojo

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 1 kg Boni bio krielaardappelen
  • zeezout
  • 4 teentjes look
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 rode piccantinapeper
  • 1 kl komijnpoeder
  • 2 el wittewijnazijn
  • 250 ml Boni olijfolie
Recept
  1. Mojo: pel en pers de look. Verwijder de zaadjes van de peper en snij het vruchtvlees in stukjes. Mix samen met de look en een scheutje water in een hakmolentje fijn. Voeg komijn- en paprikapoeder toe en mix nogmaals.
  2. Meng er geleidelijk olie, azijn en zout naar smaak door.
  3. Spoel de aardappelen grondig en zet ze in een pot onder water. Voeg per 1,5 l water 50 g zeezout toe.
  4. Breng aan de kook en laat ze net gaar koken.
  5. Giet ze af, maar laat nog een bodempje water over en zet de pot terug op het vuur. Zet het vuur laag en laat de aardappelen ± 7 min ‘droog’ koken. Wentel ze daarbij rond in de pot om te voorkomen dat ze aanbranden. Je zal zien dat het zout rond de aardappeltjes kristalliseert.
  6. Serveer onmiddellijk met de mojo rojo.
< naar recepten