Aardbeientaart

Kookgerei
Taartvorm Ø 24 cm (1), Bakpapier (1)
Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kruimeldeeg
Meng de malse boter met de suiker.
-
Ingrediënten: 1.0 Spar eieren
Kneed het ei, de bloem en het zout erdoor.
-
Pak in met plasticfolie en laat 1 u rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
Bestuif het werkoppervlak met bloemsuiker en rol het deeg uit tot een dikte van 8 mm.
-
Vet de taartvorm in met boter en bestrooi met een laagje bloem.
-
Leg het deeg in de taartvorm en snij de randjes mooi bij.
-
Bedek met bakpapier en beleg met bakparels of gedroogde bonen/ erwten.
-
Bak 23 min op 175°C. Verwijder de bakparels en laat nog 2 min bakken. Ontvorm en laat afkoelen.
-
Crème Suisse
Laat de gelatine weken in koud water.
-
Snij de vanillestok open en schraap het merg eruit.
-
Verwarm de melk met de suiker, de vanillestok en het vanillemerg op een zacht vuur.
-
Ingrediënten: 20.0 g puddingpoeder
Klop de eidooiers los met het puddingpoeder.
-
Verwijder de vanillestok uit de melk.
-
Giet 1/3 van de melk al kloppend bij de eidooiers. Klop dit mengsel goed door en giet de rest van de melk erbij.
-
Plaats op een matig vuur en blijf roeren met een klopper tot een gebonden pudding. Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor.
-
Bedek de pudding met plasticfolie en laat afkoelen tot 30°C.
-
Klop de slagroom op en spatel door de pudding.
-
Vul de taartbodem met de pudding en laat goed opstijven.
-
Afwerking
Ontkroon de aardbeien en snij in schijfjes. Bedek de pudding met aardbeien en bestrooi met bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven