Sint-Honorétaart met slagroom en frambozen

Sint-Honorétaart met slagroom en frambozen

Allergenen

Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg het bladerdeeg op het bakpapier dat er rond zit op een bakplaat en prik goed in met een vork. Laat het deeg 1 uur rusten alvorens af te bakken. Bak het deeg in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 15 à 20 minuten.

  2. Soesjes: laat de boter in het water smelten en breng snel aan de kook. Haal de pot van het vuur en voeg de bloem en het zout in een keer toe. Meng stevig met een houten lepel tot een homogene massa. Laat nog even op het vuur doorwarmen. Laat het deeg wat afkoelen en voeg de eieren 1 na 1 toe (van het vuur af) tot je een soezendeeg bekomt. Vul een spuitzak met gladde spuitmond en spuit kleine soesjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de soesjes af in een voorverwarmde oven van 225°C gedurende 10 à 15 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  3. Klop de slagroom met de bloemsuiker op. Doe in een spuitzak met gekartelde spuitmond en plaats in de koelkast tot gebruik.

  4. Maak in de onderkant van de soesjes een gaatje, steek er een stukje framboos in en vul op met slagroom.

  5. Smelt de chocolade en dompel de soesjes er met de bovenkant even in.

  6. Schik de soesjes op het gebakken en afgekoelde bladerdeeg. Vul de rest op met slagroom en schik er de framboosjes op een toefje slagroom tussen. Werk af met een soes in het midden.