Soezentaart
Ingrediënten
- 100 ml water
- 55 g Spar boter
- 80 g Boni patisseriebloem
- een beetje zout
- 2 Spar eieren
- 200 ml slagroom
- 125 g donkere chocolade
- 100 ml Boni Selection volle melk
- 20 g Spar boter
- 40 g poedersuiker (afwerking)
Recept
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Breng het water met de boter en een snuifje zout in een kookpot aan de kook.
- Zeef de bloem en voeg toe aan het water, zodra het kookt.
- Verlaag het vuur en roer de massa tot deze loskomt van de bodem en wat droogt.
- Haal van het vuur en schep de massa over in een andere kom. Laat enkele min afkoelen.
- Voeg de volledige eieren er al roerend 1 per 1 door met een spatel. Voeg het 2de ei pas toe als het 1ste volledig opgenomen werd door de massa.
- Doe de massa in een spuitzak. Spuit 16 deegbolletjes op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende plaats (2 à 3 cm) tussen de bolletjes. Duw de puntjes op de soezen wat plat met een natte vinger.
- Bak de soezen 20 min af in de voorverwarmde oven.
- Laat de soezen afkoelen op een rooster.
- Klop de room stijf en klop er 25 g poedersuiker door.
- Doe de slagroom in een spuitzak en bewaar koud tot gebruik.
- Chocoladesaus: hak de chocolade fijn. Verhit 100 ml melk op het vuur en voeg de chocolade toe. Laat al roerend smelten en haal van het vuur. Roer de boter erdoor.
- Maak onderaan de soezen een gaatje en vul ze op met slagroom.
- Schik op een bord in een toren en overgiet met gesmolten zwarte chocolade. Werk af met wat extra poedersuiker.
Delen