Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Giet bijna alle bloem op een hoopje op het aanrecht en maak een kuiltje.

 2. Weeg de beide suikers af en strooi deze op de rand van de bloem.

 3. Verbrokkel de gist in het midden van het kuiltje. Giet het lauwwarme water bij de gist in het kuiltje en roer de gist los.

 4. Breek 2 eieren en voeg deze ook toe aan het kuiltje. Voeg het kaneelpoeder en het zout aan de bloem toe. Begin alles te mengen vanaf het kuiltje. Let erop dat de dam van bloem niet breekt (anders loopt de vloeistof eruit).

 5. Doe de boter in stukjes bij het deeg en meng dit samen met de resterende bloem eronder.

 6. Kneed het deeg zeker 15 minuten tot het een mooie bol wordt en niet meer aan het aanrecht kleeft. Je kan checken of het deeg goed is door een klein beetje deeg open te trekken. Als het deeg niet meer breekt en elastisch aanvoelt, is het goed.

 7. Laat het deeg 40 minuten rijzen. Sla het deeg een beetje plat en rol het deeg uit tot op 1,5 cm. Zet de oven aan op 30°C. Duw met een uitsteekvorm hartjes uit het deeg.

 8. Bedek de bakplaten met bakpapier en schik de deeghartjes op het bakpapier. Zorg ervoor dat je ze niet te dicht bij elkaar legt, want het deeg gaat nog rijzen en anders kleven de broodjes aan elkaar bij het bakken.

 9. Klop 1 ei los en strijk de bovenkant van de hartjes in met het losgeklopt ei.

 10. Zet in de oven en laat rijzen gedurende 40 minuten. Zet ook een potje met water onderaan de oven. Dit voorkomt dat het deeg gaat verkorsten.

 11. Verhoog de temperatuur van de oven naar 180°C en bak de Valentijnshartjes gedurende 12 à 15 minuten.

 12. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.