Valentijncheesecake met granaatappel en pistachenoten

Valentijncheesecake met granaatappel en pistachenoten

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Mix de koekjes met de pistachenoten. Meng de zachte boter erdoor.

 2. Neem de taartvorm. Zet de taartring op een bakplaat voorzien van bakpapier.

 3. Verdeel het koekjesmengsel in de bakvorm, ook de opstaande zijkanten. Zet in de diepvries tot je de vorm nodig hebt.

 4. Haal de pitjes uit de granaatappel. Er bestaat een trucje voor; neem een kom met water, snij de granaatappel in twee en plaats in de kom met water. Terwijl je de granaatappelhelften onder water houdt en het vruchtvlees verwijdert, zakken de pitjes naar de bodem en komen de vliesjes bovendrijven. Verwijder de vliesjes, zeef de pitjes en haal de resterende vliesjes eruit. Mix in de blender en zeef het sap in een pan. Voeg de maïzena en een aantal koffielepels bloemsuiker toe voor de smaak. Verwarm tot je een dikkere vloeistof hebt, die toch nog een klein beetje vloeibaar is. Laat afkoelen.

 5. Week de gelatineblaadjes gedurende 5 minuten in een beetje koud water.

 6. Verwarm de room en zet opzij. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en voeg toe aan de warme room. Roer tot de gelatine gesmolten is. Laat afkoelen.

 7. Meng 100 g bloemsuiker met de roomkaas samen met de zeste en het sap van de clementines. Meng de gelatineroom erdoor samen met 3 eetlepels van de granaatappelcoulis.

 8. Haal de taartvorm uit de diepvries. Giet het roommengsel in de vorm.

 9. Neem een pipetje, vul met de granaatappelcoulis en teken bolletjes in de taart, start in het midden en ga zo de taart rond. Begin met klein in het midden naar groot naar het einde. Ga terug naar het midden. Neem een tandenstoker.

 10. Trek nu een lijn door de bolletjes, zonder je hand op te heffen. Je zal zien dat het hartjes worden.

 11. Zet de taart in de ijskast op een veilige plaats; zorg dat er niets boven of naast de taart staat. Koel ze af, voor minstens 6 uur of een hele nacht.