Fudge met pistachenoten

6Zoet60minPrint
Ingrediƫnten
  • 50 g Spar boter
  • 500 g suiker
  • 300 ml koffiemelk
  • 100 g pure chocolade
  • snuifje zout
  • 1/2 koffielepel vanille-extract
  • 75 g pistachenoten
Recept

1. Vet een vierkanten bakvorm in en bekleed met bakpapier. Snij de boter in stukjes. Rasp of hak de chocolade grof.
2. Doe de suiker, koffiemelk en boter in een grote pan met dikke bodem en roer alles op een laag vuur tot de boter gesmolten en de suiker opgelost is.
3. Verhoog het vuur tot een matige temperatuur en breng het mengsel aan de kook. Laat op een matig vuur koken tot het okerkleurig ziet. Roer af en toe zodat het mengsel niet aan de bodem blijft plakken.
4. Neem de pan van het vuur. Strooi de chocolade over het suikermengsel en laat een paar minuten staan. Roer goed door om de chocolade te verdelen en laat nogmaals enkele minuten staan.
5. Voeg het zout en het vanille-extract toe en klop alles 2 minuten krachtig door. Roer de pistachenoten erdoor.
6. Schep het mengsel in het met bakpapier beklede bakblik. Strijk het oppervlak glad en laat de fudge opstijven.
7. Stort de fudge, als hij volledig is opgestijfd, op een plank. Snij hem in blokjes of reepjes.

< naar recepten