Soezentaart met crème royale en chocolade

Soezentaart met crème royale en chocolade

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de vanillestok in 2 en schraap het merg eruit. Kook de melk met het merg van de vanillestok en de stok zelf.

  2. Klop de dooiers los met de suiker en het vanillepuddingpoeder. Giet de kokende melk op het eiermengsel. Laat ± 5 min doorkoken en roer goed.

  3. Giet alles over in een andere kom, dek de pudding af met plasticfolie en laat lauw/koud worden in de koelkast.

  4. Klop de room op met de bloemsuiker.

  5. Roer de lauwe pudding glad met een klopper en voeg de opgeklopte room toe.

  6. Bak de bodem van de taart (Ø 25 cm). Doe dit met bladerdeeg of Bretoens zanddeeg.

  7. Prik onderaan de soezen een gaatje. Vul de soezen op met een spuitzak met spuitmondje.

  8. Smelt een handvol witte en donkere chocolade.

  9. Dip de soezen in de chocolade en schik ze op elkaar zoals een toren. De chocolade houdt de toren samen.