Soezentaart met crème royale en chocolade

Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de vanillestok in 2 en schraap het merg eruit. Kook de melk met het merg van de vanillestok en de stok zelf.
-
Klop de dooiers los met de suiker en het vanillepuddingpoeder. Giet de kokende melk op het eiermengsel. Laat ± 5 min doorkoken en roer goed.
-
Giet alles over in een andere kom, dek de pudding af met plasticfolie en laat lauw/koud worden in de koelkast.
-
Klop de room op met de bloemsuiker.
-
Roer de lauwe pudding glad met een klopper en voeg de opgeklopte room toe.
-
Bak de bodem van de taart (Ø 25 cm). Doe dit met bladerdeeg of Bretoens zanddeeg.
-
Prik onderaan de soezen een gaatje. Vul de soezen op met een spuitzak met spuitmondje.
-
Smelt een handvol witte en donkere chocolade.
-
Dip de soezen in de chocolade en schik ze op elkaar zoals een toren. De chocolade houdt de toren samen.