Lasagne ‘roll ups’ met zalm en spinazie
Ingrediënten
- 4 verse lasagnevellen
- 250 g Spar gerookte zalm
- 350 g Spar verse zalmfilet
- 450 g Boni Selection diepvriesspinazie
- 200 ml witte wijn
- 2 visbouillonblokje
- 250 ml Spar room
- 250 g Boni Selection mascarpone
- 1 el maïzena express wit
Recept
- Ontdooi de spinazie en druk het overtollige vocht eruit.
- Saus: verwarm de wijn in een pot en los de bouillonblokjes erin op.
- Voeg de room toe en laat de mascarpone erin smelten.
- Breng aan de kook, kruid met versgemalen peper en voeg de maïzena express toe onder voortdurend roeren.
- Haal de pot van het vuur als de saus ingedikt is.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bestrijk de bodem van een ovenschaal met saus.
- Snij de zalmfilet in 4 dikke repen die zo breed zijn als de korte kant van een lasagnevel.
- Leg een lasagnevel op je werkblad en bedek met de gerookte zalm.
- Verdeel ¼ van de spinazie erover en kruid met versgemalen zwarte peper. Leg onderaan een reep verse zalm.
- Rol het lasagneblad op en snij in 4 stukken. Schik ze opstaand in de ovenschaal.
- Doe hetzelfde met de overige 3 lasagnevellen.
- Overgiet met de rest van de saus. Zet 20 min in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en serveer direct.
Delen