Gazpacho van aardbei

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Laat de aardbeien goed uitlekken.

  2. Pel de look en ui en hak beide fijn. Rits de blaadjes dragon van de takjes en snipper ze fijn.

  3. Snij de komkommer in de lengte middendoor. Verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees fijn. Snij de paprika in 2, verwijder de zaadlijsten en snij ½ paprika in kleine stukjes.

  4. Hou 2 aardbeien apart voor de afwerking. Doe de rest van de aardbeien samen met de komkommer, paprika, ui, look, dragon, balsamicoazijn en olie in een kom. Prak alles grof met een vork of pureestamper.

  5. Dek de schaal af en zet 2 à 3 uur koel zodat de smaken zich kunnen vermengen.

  6. Maak intussen de broodcroutons: snij het brood in blokjes en bak goudbruin in hete boter. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Giet de gekoelde aardbeienmengeling in de blender en mix. Giet de soep door de puntzeef in een propere kom; gebruik een lepel om zoveel mogelijk puree door de zeef te duwen.

  8. Roer het tomatensap door de soep. Breng op smaak met peper en zout. Zet terug koel voor minstens een half uur.

  9. Snij de overgebleven aardbeien in kleine stukjes en de ham in fijne reepjes.

  10. Verdeel de soep over de aperitiefglaasjes. Garneer de soep met reepjes ham, stukjes aardbei en broodcroutons.