Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng water aan de kook. Verwijder de kroontjes van de pruimtomaten en snij een kruisje in de onderzijde van elke tomaat. Dompel 10 sec onder in het kokende water en verfris dan in koud water. Schil de tomaten en snij in kwartjes. Verwijder de pitjes.

  2. Halveer de watermeloen en hol uit. Er is 1 kg vruchtvlees nodig.

  3. Pel de sjalot en de look en snipper fijn.

  4. Schil de rode paprika met een dunschiller. Halveer, verwijder de steelaanzet en de zaadjes.

  5. Ontkorst het wit brood.

  6. Mix 1 kg vruchtvlees van de watermeloen met de tomaten, sjalot, look, paprika, wit brood, passata, tomatenpuree, balsamicoazijn en tabasco tot een gladde soep. Kruid met cayennepeper en zout.

  7. Verbrokkel de fetakaas.

  8. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof.

  9. Serveer de gazpacho met de bestomaten, granaatappelpitten, amandelschilfers, feta en blaadjes basilicum.