Watermeloen-‘ham’

Watermeloen-‘ham’

Allergenen

Mosterd en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dry rub

    Meng alle ingrediënten voor de dry rub.

  2. Snij de schil rond de watermeloen uit met een groot mes.

  3. Kerf de watermeloen kruislings in tot een diepte van 1 à 1,5 cm.

  4. Leg de watermeloen op een rooster in een (oven)schotel en masseer volledig in met de dry rub. Zet 1 nacht in de koelkast.

  5. Verwarm de oven of BBQ voor op 180°C.

  6. Haal de watermeloen uit de koelkast en van het rooster. Het losgekomen vocht mag weg.

  7. Leg de watermeloen 2 u 40 min op een grill in de voorverwarmde oven of op de BBQ (leg er een plaat onder tegen het druppen). Dek de meloen af met aluminiumfolie als die te donker wordt.

  8. Lak

    Schil de gember en rasp fijn. Pel de look en pers fijn.

  9. Breng de BBQ-saus aan de kook met 100 ml water, de gember, look, honing, mosterd, ketjap en sojasaus. Laat 3 min koken en haal van het vuur.

  10. Smeer de watermeloen in met de lak en laat 10 min verder bakken. Herhaal het lakken en laat nog 10 min bakken.

  11. Haal de meloen uit de oven en smeer voor het serveren een laatste keer in met de lak.

  12. Snij in plakken en serveer.