Kabeljauwhaasje met gebakken polenta en gremolata
Vis. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kook de polenta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
-
Hak ¾ van de bladpeterselie fijn. Meng een deel van de gehakte peterselie onder de gare polenta. Stort in een laag bakblik en laat opstijven.
-
Snij de polenta in driehoekjes.
-
Gremolata: pel de teentjes look en snipper fijn. Meng met de citroenzeste en gehakte peterselie. Hou apart.
-
Pel de sjalot en snij fijn. Leg de vis in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Strooi de sjalotsnippers erover. Zet in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 10 à 15 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis.
-
Bak ondertussen de polentadriehoekjes in een scheutje hete olijfolie. Laat overal krokant bakken.
-
Haal uit de oven en verdeel de gremolata over de vis.
-
Schik de vis op het bord en zet er driekhoekjes polenta bij. Werk af met bladpeterselie en wat olijfolie.