Kabeljauwhaasje met gebakken polenta en gremolata

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de polenta gaar zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Hak ¾ van de bladpeterselie fijn. Meng een deel van de gehakte peterselie onder de gare polenta. Stort in een laag bakblik en laat opstijven.

  3. Snij de polenta in driehoekjes.

  4. Gremolata: pel de teentjes look en snipper fijn. Meng met de citroenzeste en gehakte peterselie. Hou apart.

  5. Pel de sjalot en snij fijn. Leg de vis in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Strooi de sjalotsnippers erover. Zet in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 10 à 15 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis.

  6. Bak ondertussen de polentadriehoekjes in een scheutje hete olijfolie. Laat overal krokant bakken.

  7. Haal uit de oven en verdeel de gremolata over de vis.

  8. Schik de vis op het bord en zet er driekhoekjes polenta bij. Werk af met bladpeterselie en wat olijfolie.