Vis met gremolata in papillot

Vis met gremolata in papillot

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Gremolata: pel het teentje look en hak fijn. Meng met de bladpeterselie en de citroenzeste in de vijzel. Kruid met peper en zout. Stamp de ingrediënten samen.

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  4. Leg 2 grote vellen aluminiumfolie naast elkaar.

  5. Leg de stukken vis op de onderste helft van het folie. Bestrijk met de gremolata en strooi de lente-uitjes erover. Besprenkel met citroensap en olijfolie.

  6. Vouw de aluminiumfolie dicht: vouw de zijkanten naar boven toe, maar niet te strak zodat er ruimte is voor de stoom. Sluit de laatste opening stevig; zorg ervoor dat er geen stoom kan ontsnappen.

  7. Snij de courgette in fijne plakjes. Leg samen met de tomaatjes in een ovenschaal. Kruid met versgemalen peper, zeezout en Italiaanse kruiden. Besprenkel met olijfolie en zet samen met de papillotten 20 à 25 minuten in de oven.

  8. Haal de vis uit de papillot en schik op een bord. Verdeel de courgetteschijfjes en gegrilde tomaatjes naast de vis.