Risotto met pompoen en salie

Risotto met pompoen en salie

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de pompoen en snij in blokjes. Pel de ui en het teentje look en snipper beide fijn. Smelt de boter in een ruime pan.

  2. Voeg de look en uisnippers toe en laat even fruiten. Voeg de pompoenblokjes erbij en roerbak gedurende 5 minuten. Doe de rijst erbij en laat de korrels glazig worden onder voortdurend roeren.

  3. Overgiet met de warme bouillon. Schep het geheel stevig om. Dek af en laat op een zacht vuur gaar worden tot bijna alle bouillon opgeslorpt is en de rijst beetgaar, maar het geheel nog sappig is. Besprenkel met citroensap en meng de geraspte schil erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Was de courgettes en snij het kapje eraf. Blancheer ze 10 minuten in licht gezouten kokend water. Laat ze iets afkoelen en lepel het vruchtvlees eruit om plaats te maken voor de vulling.

  5. Vul de nog warme courgettes met pompoenrisotto. Verdeel de kaas over de courgettes. Plaats 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

  6. Bak de salieblaadjes intussen krokant in olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  7. Werk de courgettes af met een blaadje salie en serveer.