Geroosterde pompoen & appel met salie en esdoornsiroop

Geroosterde pompoen & appel met salie en esdoornsiroop

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snij de salieblaadjes in fijne reepjes. Laat de boter smelten.

  3. Schrob de pompoen schoon en snij in plakken. Verwijder de zaden. Snij de plakken middendoor en bestrijk met gesmolten boter. Schik de plakken in een ovenschaal. Strooi de helft van de salie erover en plaats 10 minuten in de oven.

  4. Snij intussen de appels in 8 partjes. Verwijder het klokhuis. Doe de appelpartjes in een kom met de rest van de boter en salie. Schep goed door elkaar. Leg de appelpartjes in de ovenschaal bij de pompoen en laat nog een half uur bakken.

  5. Draai van de 4 braadworsten 8 kleine worstjes.

  6. Bak de braadworstjes aan beide zijden goudbruin in wat hete boter. Leg ze in een ovenschaal.

  7. Verlaag de oven naar 170°C. Zet de braadworstjes erin. Besprenkel de pompoen en appel met esdoornsiroop.