Tartelette met gepofte tomaatjes en tapenade van zwarte olijven

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Steek rondjes uit het bladerdeeg en prik in met een vork. Leg op een bakplaat met bakpapier. Leg er een bakplaat boven (zo komt het deeg niet te veel omhoog).

  2. Bak in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 15 min. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  3. Tapenade

    Cutter de olijven met de kappertjes, ricotta, 2 tenen look, ansjovisfilets en olijfolie fijn. Snipper de oregano fijn en meng onder de tapenade.

  4. Geef in elke tomaat een klein sneetje, zo spatten ze niet open.

  5. Verhit wat olijfolie in een pan, snij een teen look in 2 en voeg samen met de takjes rozemarijn aan de olie toe.

  6. Verwarm de tomaatjes zachtjes in de olie, bestrooi met bloemsuiker en roer regelmatig tot de tomaatjes half zacht geworden zijn.

  7. Smeer de tapenade over het bladerdeegje en schik de lauwwarme tomaatjes erop.

  8. Werk af met wat basilicum.