Koude pastasalade met meloen, gegrilde courgette en yoghurtavocadodressing

Koude pastasalade met meloen, gegrilde courgette en yoghurtavocadodressing

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dressing

    Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en mix met de yoghurt en witte wijnazijn. Kruid met cayennepeper en zout. Snipper de bieslook fijn en roer door de dressing.

  2. Kook de pasta al dente in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel koud. Laat uitlekken.

  3. Snij de courgettes in schijven van 1 cm. Smeer in met olijfolie en kruid met Italiaanse kruiden. Gril 1 min aan elke kant in een grillpan.

  4. Bak de pancetta krokant in een pan met een beetje zonnebloemolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Halveer de charentais en verwijder de zaadjes. Schil en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Meng de koude pasta met de meloenblokjes, bestomaten en rucola. Roer de dressing erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Werk af met de gegrilde courgette en met in stukken gebroken pancetta. Rasp er manchego over.