Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Meng de bloem met het zout en de gist. Voeg het water toe en roer door elkaar. Je zal een klonterig deeg bekomen, dat is niet erg.
-
Meng de olijfolie met de hand door het deeg.
-
Schik in een propere mengkom en laat 1 u rijzen op kamertemperatuur.
-
Bestrooi het werkblad met veel bloem en leg het deeg erop.
-
Bestrooi telkens met bloem en plooi de buitenste kanten naar het midden.
-
Draai het deeg 90° en plooi opnieuw de buitenste kanten naar het midden. Doe dat 3 keer.
-
Draai het deeg met de plooien naar beneden en laat het 15 min rusten onder een propere handdoek.
-
Herhaal het proces van plooien opnieuw 3 keer, zodat je in totaal 6 keer geplooid hebt.
-
Zet het deeg, afgedekt in een propere schotel, een nachtje in de frigo.
-
's Anderendaags
-
Besprenkel de bakplaat rijkelijk met olijfolie.
-
Schik het deeg met de geplooide kanten naar beneden in de bakplaat.
-
Rek het deeg goed uit naar alle kanten en hef het regelmatig op, zodat er overal onder het deeg olijfolie zit.
-
Laat nog 1 u staan onder een propere handdoek. Het deeg zal opnieuw verdubbelen in volume.
-
Verdeel met olijfolie het deeg in 8 gelijke stukken en snij, met behulp van een deegsnijder, volledig door.
-
Besprenkel het deeg rijkelijk met olijfolie en bestrooi met grof zout.
-
Verwarm de oven voor op de hoogste stand (ideaal = 260°C). Zorg dat er een bakplaat of pizzasteen mee in de oven zit.
-
Bak gedurende 20 min in de voorverwarmde oven.
-
Haal de bakplaat uit de oven en leg het deeg op een rooster. Je zal zien dat de onderkant niet zo krokant gebakken is.
-
Trek de stukken brood van elkaar en leg ze met de bleekste kant naar onder nog ± 10 min rechtstreeks op de hete bakplaat of pizzasteen.
-
Laat het brood lichtjes afkoelen. Snij de stukken schuin doormidden in driehoeken. Snij de korte kant een beetje in en serveer met een vulling naar keuze.