Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snipper 10 blaadjes salie fijn.

  2. Smeer de kipfilets in met de kippenkruiden.

  3. Verwarm de oven voor op 160°C.

  4. Verhit wat olijfolie in een hoge sauspan.

  5. Bak de kipfilets aan beide zijden mooi bruin. Leg ze in een ovenschotel en laat 15 min garen in de voorverwarmde oven.

  6. Voeg de salie toe aan de pan van de kip en blus met de culinaire room.

  7. Kook de tagliatelle al dente in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Schep halfweg de gaartijd 400 ml pastakookvocht bij de room en breng aan de kook.

  8. Verlaag het vuur en roer met een klopper de koude klontjes boter door de saus. Voeg de Parmezaanse kaas toe en laat smelten. Kruid met peper.

  9. Schep de al dente tagliatelle rechtstreeks uit het water door de roomsaus. Laat de saus al roerend dikken zodat ze rond de pasta gaat kleven. Kruid met zwarte peper en enkele druppels limoensap.

  10. Serveer met een partje limoen en schuin gesneden stukken kipfilet. Werk af met de overige Parmezaanse kaas.