Pruimentaart met limoncello en amandel

Allergenen

Eieren , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Rol het deeg uit met aanhangend bakpapier en bekleed de taartvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Leg hierop een vel bakpapier en een steunvulling (bakparels, gedroogde erwten of bonen).

  3. Zet in de oven en bak 20 min blind. Het bakpapier mag over de randen hangen. Zo vermijd je dat de rand van het deeg te bruin kleurt.

  4. Haal de taartvorm uit de oven en verwijder de steunvulling.

  5. Smelt de boter. Giet de gesmolten boter in een kom samen met de eieren, de room, de suiker, het amandelpoeder, de zeste en het sap van de citroenen. Klop tot een homogeen geheel.

  6. Roer de limoncello erdoor.

  7. Snij de pruimen doormidden en verwijder de pit. Snij grote exemplaren in partjes.

  8. Schik de pruimen op het deeg en overgiet met de vulling.

  9. Zet in de oven en bak goudbruin en gaar in 30 à 40 min.

  10. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Bestrooi met bloemsuiker.