Amandelpruimentaart

8Zoet60minPrint
Ingrediënten
  • 160 g bloem
  • 3 eetlepels + 1/2 kop suiker
  • 80 g koude Spar boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • mespunt zout
  • 70 g zachte Spar boter
  • 5 rijpe pruimen
  • 1 large Spar ei
  • 1 buisje vanille-extract
  • 90 g Spar Tasty gemalen amandelen
  • 1 eetlepel bloem
Recept

1. Deeg: meng de bloem met 3 eetl. suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Snij de koude boter in blokjes en voeg toe. Laat draaien tot je grove kruimels bekomt. Voeg het citroensap toe en laat verder draaien tot een deegbal.
2. Bekleed de springvorm met het deeg. Leg de deegbal in het midden en druk met je vingers plat tot de bodem en een opstaande rand van ongeveer 2 cm bedekt is. Plaats 15 minuten in de diepvries tot het deeg hard is.
3. Verwarm de oven voor op 240°C.
4. Ontpit de pruimen en snij ze in partjes.
5. Vulling: meng de zachte boter met een 1/2 kop suiker in de keukenrobot tot een homogeen mengsel. Voeg eerst het vanille-extract en het ei toe, vervolgens het amandelpoeder en de bloem. Laat even draaien.
6. Giet het mengsel in de vorm. Schik de partjes pruim in concentrische cirkels op de vulling.
7. Plaats de taart onderaan in de oven. Draai de temperatuur naar 200°C en bak in ± 35 minuten goudbruin en gaar.
8. Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen. Verwijder de ring en plaats een omgekeerd bord op de pruimentaart. Keer om en keer met behulp van een serveerschotel of bord nogmaals om.

< naar recepten