Frittata Niçoise
Ingrediënten
- 200 g vastkokende aardappeltjes
- 5 Spar eieren
- 200 g Boni Selection tonijn in eigen nat
- 125 g prinsessenboontjes
- 100 g kerstomaatjes
- 15 g Boni gezouten ansjovisfilets
- 1 el Boni Selection mosterd
- verse basilicum
- 20 g Boni Selection kappertjes
- 50 g Parmezaanse kaas
- 50 g Boni Selection zwarte olijven
- 50 g Spar slamix
- 10 ml wittewijnazijn
- cayennepeper
- 30 ml Boni Selection olijfolie
Recept
- Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook 10 min gaar in gezouten water.
- Breek de uiteinden van de prinsessenbonen. Snij ze in stukjes van 1 cm. Kook 2 min beetgaar in kokend, gezouten water. Giet af en spoel koud.
- Klop de eieren los met de mosterd. Kruid met cayennepeper en zout.
- Halveer de kerstomaten. Rasp de Parmezaanse kaas.
- Snij de zwarte olijven in ringen. Snij de ansjovisfilets in stukken.
- Snipper ½ van de basilicum fijn.
- Meng de kerstomaten, zwarte olijven, stukjes ansjovis, prinsessenboontjes, aardappelen, uitgelekte tonijn, kappertjes en gesnipperde basilicum in een mengkom. Kruid met cayennepeper en zout.
- Warm de oven voor op 180°C.
- Wrijf een bakvorm in met olijfolie.
- Verdeel de ingrediënten uit de mengkom over de bakvorm en giet het eimengsel erover. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Laat 20 min in de voorverwarmde oven garen.
- Zet 2 min onder de grill voor een krokant korstje.
- Meng de gemengde sla met de witte wijnazijn en olijfolie. Kruid met cayennepeper en zout.
Werk de frittata af met de salade en enkele blaadjes basilicum.
Delen