Frittata Niçoise

Frittata Niçoise

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook 10 min gaar in gezouten water.

  2. Breek de uiteinden van de prinsessenbonen. Snij ze in stukjes van 1 cm. Kook 2 min beetgaar in kokend, gezouten water. Giet af en spoel koud.

  3. Klop de eieren los met de mosterd. Kruid met cayennepeper en zout.

  4. Halveer de kerstomaten. Rasp de Parmezaanse kaas.

  5. Snij de zwarte olijven in ringen. Snij de ansjovisfilets in stukken.

  6. Snipper ½ van de basilicum fijn.

  7. Meng de kerstomaten, zwarte olijven, stukjes ansjovis, prinsessenboontjes, aardappelen, uitgelekte tonijn, kappertjes en gesnipperde basilicum in een mengkom. Kruid met cayennepeper en zout.

  8. Warm de oven voor op 180°C.

  9. Wrijf een bakvorm in met olijfolie.

  10. Verdeel de ingrediënten uit de mengkom over de bakvorm en giet het eimengsel erover. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Laat 20 min in de voorverwarmde oven garen.

  11. Zet 2 min onder de grill voor een krokant korstje.

  12. Meng de gemengde sla met de witte wijnazijn en olijfolie. Kruid met cayennepeper en zout.

  13. Werk de frittata af met de salade en enkele blaadjes basilicum.