Corzetti stampati met pijnboompitten, parmezaan en oregano

Corzetti stampati met pijnboompitten, parmezaan en oregano

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bestuif het werkblad, het deeg en de deegrol licht met bloem om plakken te voorkomen.

  2. Rol het deeg uit tot 1 mm dikte. Doe de test: als je jouw vingers er doorheen kan zien, is het dun genoeg.

  3. Gebruik een uitsteekring om rondjes uit te steken. Traditioneel hebben ze een diameter van 5 cm. Gebruik de stempel om motieven te maken in de pastamunt. Leg de munten in een enkele laag naast elkaar op een met bloem bestoven plaat.

  4. Breng in een grote wijde pan water met zout aan de kook en kook de corzetti 6 tot 8 minuten totdat ze gaar, maar nog al dente zijn.

  5. Doe de pijnboompitten in een pan met antiaankleeflaag en rooster ze.

  6. Haal de corzetti uit het water en laat ze uitlekken.

  7. Schik de corzetti op het bord. Werk af met pijnboompitten, verse oreganoblaadjes en extra vierge olijfolie.

  8. Snij van de Parmezaanstick fijne reepjes Parmezaanse kaas.

  9. Versier tenslotte met de parmezaan.