Courgetti met tomaten-groentesaus, mozzarella en Parmezaanse kaas

b7d9b11e0bb83590dcef2dd17007f2a2b4e4d5e65546b29651f76baa97a31d1d.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn.

  2. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de puntpaprika en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Verwijder de steel van de aubergine en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Schil de wortel en snij in blokjes.

  5. Verhit olijfolie in een kookpot. Bak de ui glazig.

  6. Voeg de tomatenpuree en pizzakruiden toe en roer om.

  7. Laat de puntpaprika, aubergine en wortel enkele min al roerend meebakken.

  8. Blus met de passata tomato frito, tomatenblokjes en 200 ml water.

  9. Voeg de rozemarijn toe en breng aan de kook.

  10. Laat 45 min rustig pruttelen.

  11. Snipper de basilicum fijn.

  12. Gaar de courgetti 1 min in kokend water. Giet af en laat goed uitlekken.

  13. Haal de saus van het vuur, verwijder de tak rozemarijn en roer de basilicum eronder. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Serveer de courgetti met de tomatengroentesaus.

  15. Werk af met mozzarella en Parmezaanse kaas.