Grijze garnalen met espuma van bloedappelsien

Grijze garnalen met espuma van bloedappelsien

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook het sap van de bloedappelsien op met de agar agar en laat enkele minuten doorkoken. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  2. Voeg de koude room toe en meng goed. Giet in de sifonfles en steek er 2 gaspatronen op. Schud goed met de fles en zet ze in de koelkast gedurende minstens 2 uur.

  3. Schil de komkommer, haal het vruchtvlees eruit. Snij in dikke julienne en vervolgens in fijne brunoise. Reinig de lente-uitjes en snij in fijne ringen.

  4. Schil de aardappel en snij met een mandoline fijne plakjes (1 mm). Bak de chips in de frietketel op 140°C tot ze goudbruin en krokant zijn. Hou apart.

  5. Meng de grijze garnalen met de komkommer en lente-uitjes. Verdeel over de aperitiefglaasjes.

  6. Spuit de espuma er net voor het opdienen bij. Werk af met een aardappelchips en wat gehakte peterselie.