Ossobuco met tagliatelle

Ossobuco met tagliatelle

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het loof van de wortels en hou apart voor de wortelloofgremolata.

  2. Schil 5 wortels en snij in fijne stukjes.

  3. Kruid de kalfsschenkels en wentel ze door de bloem.

  4. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak het vlees aan beide zijden bruin. Haal uit de pan en laat kort rusten.

  5. Pel de uien en teentjes look. Snipper beide fijn.

  6. Reinig de selderstengels en snij eveneens in fijne schijfjes.

  7. Giet in een stoofpot, type Le Creuset, voldoende olijfolie. Laat de olijfolie heet worden. Voeg de ui- en looksnippers, wortelen selderstukjes toe. Laat de groenten garen.

  8. Pluk de rozemarijn en tijmnaaldjes en snij fijn. Voeg toe aan de gestoofde groenten. Kruid met peper en zout.

  9. Giet het glas witte wijn erbij en laat 2 minuten inkoken. Roer zodat niets aan de bodem van de pot blijft kleven.

  10. Schik de kalfsschenkels op de groenten.

  11. Voeg de tomatenblokjes en passata toe, zorg ervoor dat al het vlees onderstaat. Indien niet, voeg nog wat water toe.

  12. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 2 uur op een zacht vuurtje stoven. Het vlees moet bijna van het merg vallen.

  13. Kook 5 minuten voor het einde de verse pasta zoals aangegeven op de verpakking.

  14. Giet af en laat kort uitlekken.

  15. Schik de ossobuco op het bord en draai met een vork een mooi hoopje tagliatelle erbij.

  16. Werk af met wortelloofgremolata.