Traaggegaarde ossobuco met venkel en saffraan

Traaggegaarde ossobuco met venkel en saffraan

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de 3 tenen look en snij in fijne plakjes.

  2. Snij de stelen van de venkels, bewaar het venkelgroen en snij de knollen in dikke plakken.

  3. Snij het vlies aan de rand van de kalfsschenkels in, zodat het vlees niet gaat krullen tijdens het bakken.

  4. Doe de bloem in een diep bord en kruid royaal met peper en zout.

  5. Haal de kalfsschenkels door de bloem en klop de overtollige bloem eraf.

  6. Verhit een bodem olijfolie in een braadpan en bak de schenkels goudbruin aan beide zijden. Hou opzij.

  7. Verwarm de oven voor op 110°C.

  8. Leg de saffraandraadjes in 1 el water.

  9. Verhit een scheut olijfolie in een gietijzeren pot met dikke bodem en bak de venkelplakken. Kruid met peper en zout en voeg de look toe. Laat even bakken en haal uit de pot.

  10. Roerbak de tomatenpuree in dezelfde pot en blus met de witte wijn.

  11. Voeg de kalfsschenkels, venkel, look, salie, saffraan (met het water) en fond toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.

  12. Dek de pot af en zet 6 u in de voorverwarmde oven, of tot het vlees zacht is.

  13. Gremolata

    hak de peterselie fijn, pel de look, pers fijn en schep samen met de sinaasappelzeste van 1 sinaasappel door de peterselie. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.

  14. Roer de overige sinaasappelzeste door de saus van de ossobuco.

  15. Bak de gnocchi goudbruin in boter. Kruid met peper en zout.

  16. Serveer de ossobuco. Werk af met het venkelgroen, de gremolata en de kortgebakken gnocchi.