Ossobuco met tagliatelle

Selder , Eieren , Gluten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui. Schil de wortelen. Was de selderstengels. Snij de wortel, selder en ui in fijne blokjes.
-
Snij het vlies aan de rand van de kalfsschenkel in.
-
Haal de kalfsschenkel door de bloem en klop de overtollige bloem af. Bewaar de bloem. Verhit wat olijfolie in een bakpan en bak de schenkels mooi bruin aan beide zijden.
-
Verhit wat olijfolie en boter in een stoofpot op een zacht vuur. Voeg ui, wortel, selder en marjolein toe en laat 2 min glazig bakken. Blus met witte wijn en laat inkoken. Roer de rest van de bloem door de groenten. Bevochtig met de passata en roer goed om.
-
Leg de schenkels op de groenten en bevochtig met groentebouillon zodat de schenkels tot ½ onderstaan. Voeg tijm en laurier toe. Breng aan de kook en laat op een zeer zacht vuur onder deksel min. 2 u verder pruttelen. Kruid met zwarte peper en zout. Snipper de peterselie fijn.
-
Kook de tagliatelle gaar in gezouten water volgens de bereidingstijd op de verpakking. Serveer bij de ossobuco. Werk af met peterselie en wat citroenzeste.