Tiramisu met aardbeien PT1H20M 6 porties 500 g Belgische aardbeien 3 dl sinaasappelsap 1 doos boudoirs 250 ml Boni volle room 250 g mascarpone 4 el suiker 1 zeste en sap van citroen

Tiramisu met aardbeien

2588207a5863ad925181cea03f3f46c1c9592f5a454969da56bf421a86f30027.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij 150 g aardbeien in stukjes. Prak ze fijn met een vork en meng met 2 el suiker.

  2. Snij de rest van de aardbeien in fijne plakjes.

  3. Meng de room met 2 el suiker en klop op tot slagroom.

  4. Voeg de mascarpone toe aan de slagroom en meng. Rasp wat zeste van citroen erover en meng.

  5. Pers het sap van de citroen en voeg toe aan het mascarponemengsel.

  6. Meng de geprakte aardbeien onder de mascarpone.

  7. Dop de boudoirs in het fruitsap en leg een laag in een ovenschotel.

  8. Verdeel ½ van de mascarponecrème over de koekjes.

  9. Bedek met een laagje aardbeiplakjes.

  10. Schik hierop nog een laagje boudoirs die eerst in het fruitsap zijn gedompeld.

  11. Verdeel de rest van de mascarponecrème erover.

  12. Werk af met aardbeiplakjes.

  13. Zet in de koelkast en laat minstens 1 u opstijven.

  14. Haal net voor het serveren uit de koelkast en snij in stukken.