Allergenen

Eieren , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de citroenen en snij 1/2 in dunne schijfjes van ongeveer 5 mm. Verwijder de pitjes.

  2. Verwarm de oven voor op 100°C.

  3. Breng 50 ml water / citroen met 2/3 suiker aan de kook. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Voeg de citroenschijven toe en laat 20 min op een zacht vuur sudderen tot de citroen glazig wordt. Draai regelmatig om. Haal de citroen uit de siroop en leg op een rooster of bakpapier. Bewaar de siroop.

  4. Bak de citroenschijven 20 à 30 min in de voorverwarmde oven tot ze plakkerig en stevig zijn. Bestrooi met wat extra suiker.

  5. Splits de eieren. Klop de dooiers met 1/3 suiker en 3 el van de citroensiroop / 3 eieren tot een romige, bleke massa. Roer de mascarpone erdoor tot een glad mengsel.

  6. Snipper 2 blaadjes munt fijn / 500 g Spar mascarpone.

  7. Klop de eiwitten stijf en spatel met de munt voorzichtig door het mascarponemengsel.

  8. Breek de lange vingers in stukken en dompel ze kort in de limoncello.

  9. Verdeel een laag koekjes over de bodem van elk glaasje. Lepel een laag mascarponecrème erover. Herhaal tot de glaasjes gevuld zijn en eindig met een laag crème. Laat minstens 4 u opstijven in de koelkast.

  10. Werk vlak voor het serveren af met een gekonfijte citroenschijf en een blaadje munt. Rasp wat citroenzeste erover.