Erwtensoep met focacciareepjes

4Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 30 g Spar boter
  • 2 à 3 bussels lente-uitjes
  • 8 sneetjes Parmaham
  • 450 g diepvrieserwtjes
  • 750 ml water
  • een beetje citroensap
  • verse munt
  • Spar olijfolie
  • 1 focaccia met kruidenboter en mozzarella
Recept

1. Reinig de lente-uitjes en snij in stukken. Stoof ze gedurende een paar minuten aan in wat boter.
2. Voeg de erwtjes, 4 sneetjes Parmaham en het water toe.
3. Breng aan de kook en laat de soep gedurende 4 à 5 minuten koken. Mix alles tot een fijne soep. Smaak af met citroensap en eventueel een snuifje zout.
4. Leg de andere 4 sneetjes Parmaham op een bakpapier op een ovenplaat. Laat in de oven gedurende 1 uur drogen op 80°C.
5. Bak de focaccia krokant in de oven gedurende 8 minuten op 190 – 200°C, in de pan of op de BBQ.
6. Giet de soep in gepaste kommetjes, plaats stukjes krokant gebakken parmaham in de soep en werk af met een takje munt.
7. Snij de gebakken focaccia in reepjes en schik op de rand van de kommetjes.
Tip: je kan de soep romiger maken door room of melk in de kookpot net aan de kook te brengen en deze met een staafmixer tot een schuimige emulsie te mixen.

< naar recepten