Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Reinig de lente-uitjes en snij in stukken. Stoof ze gedurende een paar minuten aan in wat boter.
-
Voeg de erwtjes, 4 sneetjes Parmaham en het water toe.
-
Breng aan de kook en laat de soep gedurende 4 à 5 minuten koken. Mix alles tot een fijne soep. Smaak af met citroensap en eventueel een snuifje zout.
-
Leg de andere 4 sneetjes Parmaham op een bakpapier op een ovenplaat. Laat in de oven gedurende 1 uur drogen op 80°C.
-
Bak de focaccia krokant in de oven gedurende 8 minuten op 190 – 200°C, in de pan of op de BBQ.
-
Giet de soep in gepaste kommetjes, plaats stukjes krokant gebakken parmaham in de soep en werk af met een takje munt.
-
Snij de gebakken focaccia in reepjes en schik op de rand van de kommetjes.
-
Tip: je kan de soep romiger maken door room of melk in de kookpot net aan de kook te brengen en deze met een staafmixer tot een schuimige emulsie te mixen.