Erwtensoep met crumble van Gandaham
Ingrediënten
- 500 g wit van prei
- 300 g uien
- 1 kg Boni diepvrieserwtjes
- 5 blokjes kippenbouillon
- 3,3 l water
- 100 g Gandaham
- 150 g Boni volle room 40% VG
- bladpeterselie
Recept
- Pel de uien en snij fijn.
- Snij het wit van de prei fijn en spoel grondig.
- Zet het water op in een grote kookpot. Voeg de ui, prei en diepvrieserwtjes toe.
- Voeg de bouillonblokjes toe. Kruid met peper.
- Laat de soep goed doorkoken gedurende 15 à 20 min.
- Crumble: snij de Gandaham in reepjes en daarna in kleine stukjes.
- Verhit een pan zonder vetstof. Doe de Gandahamstukjes in de pan en bak krokant.
- Haal uit de pan en laat afkoelen in de koelkast.
- Mix de krokante stukjes ham tot een crumble.
- Weeg de room af en klop met een garde tot hij stevig is. Zet in de koelkast tot net voor het opdienen.
- Mix de soep en verdeel over kommetjes.
- Maak quenelles met de room en laat in de soep glijden.
- Werk af met wat crumble en een takje platte peterselie.
Delen