Erwtensoep met crumble van Gandaham

6Vlees30minPrint
Ingrediënten
  • 500 g wit van prei
  • 300 g uien
  • 1 kg Boni diepvrieserwtjes
  • 5 blokjes kippenbouillon
  • 3,3 l water
  • 100 g Gandaham
  • 150 g Boni volle room 40% VG
  • bladpeterselie
Recept
  1. Pel de uien en snij fijn.
  2. Snij het wit van de prei fijn en spoel grondig.
  3. Zet het water op in een grote kookpot. Voeg de ui, prei en diepvrieserwtjes toe.
  4. Voeg de bouillonblokjes toe. Kruid met peper.
  5. Laat de soep goed doorkoken gedurende 15 à 20 min.
  6. Crumble: snij de Gandaham in reepjes en daarna in kleine stukjes.
  7. Verhit een pan zonder vetstof. Doe de Gandahamstukjes in de pan en bak krokant.
  8. Haal uit de pan en laat afkoelen in de koelkast.
  9. Mix de krokante stukjes ham tot een crumble.
  10. Weeg de room af en klop met een garde tot hij stevig is. Zet in de koelkast tot net voor het opdienen.
  11. Mix de soep en verdeel over kommetjes.
  12. Maak quenelles met de room en laat in de soep glijden.
  13. Werk af met wat crumble en een takje platte peterselie.
< naar recepten