Ciambellone (tulbandcake)
Kookgerei
Tulbandvorm Ø 24 cm (1)
Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Ingrediënten: takjes tijm 200.0 g zelfrijzende bloem 1.0 kl bakpoeder 1.0 snuifjes zout
Meng de zelfrijzende bloem met het bakpoeder, wat tijmnaaldjes en een snuifje zout (= droge ingrediënten).
-
Ingrediënten: 2.0 Spar eieren 200.0 g suiker
Klop de eieren los met de suiker.
-
Ingrediënten: 150.0 ml Boni Griekse olijfolie 150.0 g Boni melk 1.0 citroenen
Voeg eerst de melk en olijfolie toe en daarna de zeste en het sap van de citroen.
-
Meng alle droge ingrediënten onder het eierbeslag.
-
Smeer de tulbandvorm goed in met boter. Bestrooi met bloem en klop de overtollige bloem uit de tulbandvorm.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Giet het beslag in de vorm.
-
Bak gedurende 45 min in de voorverwarmde oven.
-
Glazuur
Ingrediënten: 1.0 citroenen 10.0 el bloemsuiker 1.0 eiwitten
Meng de bloemsuiker met het citroensap en het eiwit glad.
-
Laat de cake afkoelen alvorens het citroenglazuur erover te gieten. Werk af met de tijmnaaldjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven