Ciambellone (tulbandcake)

Kookgerei

Tulbandvorm Ø 24 cm (1)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. 70ff3995a95dc5c0f6cd52c08793733cd8a66fb253e00b2698ca88ef831a12b2.jpg

    Meng de zelfrijzende bloem met het bakpoeder, wat tijmnaaldjes en een snuifje zout (= droge ingrediënten).

  2. 937f01fcfe0043defa97be51fe700889fee2fa4f5b21ecc7bfe2841156b37e07.jpg

    Klop de eieren los met de suiker.

  3. 1ac61c621c0f98591e9d7f938852bea0e0da2e95419dede743539be3f31f75e1.jpg

    Voeg eerst de melk en olijfolie toe en daarna de zeste en het sap van de citroen.

  4. 85b7fb1751fda18e57eee7a225e431deaaeceb4aabfb9f084f5dfa27b75ecf19.jpg

    Meng alle droge ingrediënten onder het eierbeslag.

  5. 450112df44fb50d91a47d7c2e79b8e49b351733af0bccbe20bd5df1dc40e2347.jpg

    Smeer de tulbandvorm goed in met boter. Bestrooi met bloem en klop de overtollige bloem uit de tulbandvorm.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. 3de92765289776881eb9868eca0b692172f826e45b4f7ee33b8825a983884e07.jpg

    Giet het beslag in de vorm.

  8. Bak gedurende 45 min in de voorverwarmde oven.

  9. Glazuur

    Meng de bloemsuiker met het citroensap en het eiwit glad.

  10. Laat de cake afkoelen alvorens het citroenglazuur erover te gieten. Werk af met de tijmnaaldjes.