Torrone (nougat)

Torrone (nougat)

Kooktips

Je kan de nougat ook afwerken met rijstpapier.

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Bak de notenmengeling ± 10 min in de voorverwarmde oven en haal uit.

  3. Rasp de sinaasappel over de hete noten en laat staan.

  4. Bekleed de bakvorm met bakpapier.

  5. Zet het water en 280 g rietsuiker op het vuur en laat koken tot 140°C. Check de temperatuur met de suikerthermometer.

  6. Voeg de honing toe en laat opnieuw opkoken tot 125°C.

  7. Klop het eiwit luchtig in de keukenrobot. Voeg na enkele min 20 g rietsuiker toe en blijf kloppen.

  8. Zet de keukenrobot iets zachter en giet de hete suikersiroop bij het eiwit. Blijf steeds verder kloppen. Voeg enkele druppels vanille-essence toe.

  9. Laat alles een paar min doorkloppen op middelhoge stand.

  10. Voeg de noten en cranberries toe aan het eiwit en meng kort in de keukenrobot.

  11. Smeer wat olie op je werkblad en schep de nougat hierop.

  12. Bevochtig je vingers met wat water. Kneed de noten en nougat door elkaar, tot alles wat steviger en licht dof wordt.

  13. Schik de nougat in de vorm, dek af met bakpapier en druk stevig aan.

  14. Pak in met plasticfolie en laat minstens 1 dag rusten, maar zet niet in de koelkast.

  15. ’s Anderendaags

    Snij de nougat in de gewenste vorm.