Gordon Ale meat pie

Gordon Ale meat pie

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Bak de stukken stoofvlees in hete boter en laat ze ± 3 min onaangeroerd kleuren. Draai het vlees nadien om en laat het opnieuw enkele min bakken. Kruid met peper en zout.

 2. Snij het gerookt spek in dobbelstenen en laat de blokjes enkele min meebakken met het stoofvlees. Schep het gekleurde vlees uit de pot en zet het even opzij. Het vlees hoeft niet doorbakken te zijn. Hou de pot met aanbaksels bij.

 3. Pel de uien, snij in redelijk fijne snippers. Stoof ze aan in diezelfde pot samen met de babywortels. Doe er een kruidentuiltje van laurier en tijm bij.

 4. Verwarm de oven voor op 150°C.

 5. Voeg het vlees toe aan de wortelen, bestrooi met bloem. Schep de mosterd in de pot. Schenk het bier erbij en breng aan de kook. Laat de alcohol 2 tot 3 min uitkoken. Giet de rundfond erbij en kruid met peper en zout.

 6. Zet het deksel op de pot en zet 2 u in de oven, zodat het vlees botermals wordt. Haal de schotel uit de oven.

 7. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min in gezouten water. Giet af. Laat de aardappelen in de kookpan op laag vuur in 2 min droog koken. Stamp de aardappelen fijn en voeg boter toe. Roer. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

 8. Verhoog de temperatuur van de oven naar 220°C.

 9. Schep het gare vlees in een ovenschotel. Doe de diepvrieserwtjes erbij. Bedek met een laag aardappelpuree.

 10. Rol het bladerdeeg uit tot 5 mm dikte en groot genoeg om de stoofpot te bedekken. Drapeer het deeg bovenop het vlees en duw de randen aan. Klop een eidooier los met een klein scheutje water. ‘Doreer’ met een keukenpenseel het oppervlak van het deeg en de randen. Maak in het midden een gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen.

 11. Zet in de oven en bak 25 min.