Allergenen

Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ingrediënten: 200.0 g Laurette-aardappel

    Schil de aardappelen en snij in kleinere stukken.

  2. Ingrediënten: 2.0 teentjes look 2.0 sjalotten

    Pel de sjalotten en look en snipper fijn.

  3. Ingrediënten: boter

    Stoof de sjalotten en look aan in boter en voeg de aardappelen toe.

  4. Ingrediënten: 1.0 dl visfumet 0.5 dl witte wijn

    Bevochtig alles met de visfumet en witte wijn. Kook de aardappelen.

  5. Ingrediënten: 400.0 g witte vis vis

    Schik de witte vis op de aardappelen en zet het deksel op de kookpot.

  6. Laat 15 min op een zeer zacht vuurtje garen.

  7. Ingrediënten: 1.0 dl culinaire room

    Voeg de room toe en laat nog eens goed koken zonder deksel.

  8. Ingrediënten: verse dille

    Plet alles samen tot een puree en kruid met peper, zout en fijngehakte dille (= brandade). Laat wat afkoelen.

  9. Ingrediënten: 1.0 vellen Herta bladerdeeg boter bloem

    Smeer de taartvorm in met boter en bestrooi met bloem. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg.

  10. Prik het deeg in met een vork. Schik de lauwe visbrandade erop.

  11. Ingrediënten: 4.0 plakjes gerookte zalm

    Snij reepjes van de gerookte zalm en leg op de brandade.

  12. Ingrediënten: 1.0 vellen Herta bladerdeeg

    Snij het 2de vel bladerdeeg in reepjes. Schik de reepjes bladerdeeg over de brandade zoals bij een ‘carré confiture’.

  13. Verwarm de oven voor op 180°C.

  14. Bak de vistaart 30 min in de voorverwarmde oven.