Kaastaart met kastanjepuree en meringue

noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Breek de Tuc koekjes in stukjes. Kneed alle ingrediënten (75 gr boter, 50 gr bloemsuiker, 25 gr bloem, 1/2 koffielepel water) tot een deeg. Dek af met plasticfolie en laat 1 uur rusten op kamertemperatuur. Boter de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier. Beboter en bebloem ook de zijkanten.
-
Rol het deeg uit met een deegrol en leg in de springvorm. Zet in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 10 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Meng in de keukenrobot de platte kaas met de boter (210 gr). Voeg de suiker (218 gr) vervolgens toe en als laatste de eieren (5). Meng tot een gladde massa.
-
Bedek de afgebakken bodem met een laagje kastanjepuree met vanille.
-
Giet de kaasmassa erboven.
-
Bak in de voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 à 30 minuten.
-
Laat afkoelen in de koelkast.
-
Klop 2 eiwitten op met de bloemsuiker tot je een mooie meringue bekomt.
-
Doe de meringue in een spuitzak, snij een kleine opening onderaan.
-
Spuit op een bakpapier draadjes van 10 cm lengte en 8 cm hoogte.
-
Bak in een voorverwarmde oven van 150°C gedurende ± 20 minuten. De draadjes zullen licht beige kleuren en lichtjes opblazen.
-
Haal uit de oven en laat goed afkoelen alvorens ze van het bakpapier te halen. Maak voldoende meringuedraadjes want ze zijn heel fragiel en breken gemakkelijk.
-
Zet de kaastaart op een taartschotel en maak een mooi kunstwerk van meringue in het midden van de taart. Bestrooi met wat bloemsuiker.