Kaastaart met kastanjepuree en meringue

Kaastaart met kastanjepuree en meringue

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Breek de Tuc koekjes in stukjes. Kneed alle ingrediënten (75 gr boter, 50 gr bloemsuiker, 25 gr bloem, 1/2 koffielepel water) tot een deeg. Dek af met plasticfolie en laat 1 uur rusten op kamertemperatuur. Boter de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier. Beboter en bebloem ook de zijkanten.

 2. Rol het deeg uit met een deegrol en leg in de springvorm. Zet in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 10 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.

 3. Meng in de keukenrobot de platte kaas met de boter (210 gr). Voeg de suiker (218 gr) vervolgens toe en als laatste de eieren (5). Meng tot een gladde massa.

 4. Bedek de afgebakken bodem met een laagje kastanjepuree met vanille.

 5. Giet de kaasmassa erboven.

 6. Bak in de voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 à 30 minuten.

 7. Laat afkoelen in de koelkast.

 8. Klop 2 eiwitten op met de bloemsuiker tot je een mooie meringue bekomt.

 9. Doe de meringue in een spuitzak, snij een kleine opening onderaan.

 10. Spuit op een bakpapier draadjes van 10 cm lengte en 8 cm hoogte.

 11. Bak in een voorverwarmde oven van 150°C gedurende ± 20 minuten. De draadjes zullen licht beige kleuren en lichtjes opblazen.

 12. Haal uit de oven en laat goed afkoelen alvorens ze van het bakpapier te halen. Maak voldoende meringuedraadjes want ze zijn heel fragiel en breken gemakkelijk.

 13. Zet de kaastaart op een taartschotel en maak een mooi kunstwerk van meringue in het midden van de taart. Bestrooi met wat bloemsuiker.