Kaastaart met veenbessen
 
                    
                    
                Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Laat de veenbessen 1 nacht wellen in de bruine rum. 
- 
                    
                    Scheid de eieren. Smelt de boter. 
- 
                    
                    Verkruimel de Mariakoekjes en meng ze met de gesmolten boter. 
- 
                    
                    Bedek de bodem van een springvorm met een op maat geknipt vel bakpapier. Druk het koekjesmengsel erop en verdeel gelijkmatig. Zet in de koelkast. 
- 
                    
                    Meng de roomkaas met de zure room, zeste van sinaasappel, eidooiers, suiker, maïzena en de veenbessen met hun weekvocht. 
- 
                    
                    Klop de eiwitten tot sneeuw. Schep ze door het beslag. Giet het beslag in de springvorm. Bak 1 uur in een voorverwarmde oven op 180°C. 
- 
                    
                    Kook de veenbessen in een pot met wat water en suiker. 
- 
                    
                    Laat de taart afkoelen in de oven. 
- 
                    
                    Serveer met veenbessencompote. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                