Kaastaart met veenbessen

6Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • 200 g Mariakoekjes
  • 150 g Spar boter
  • 120 g Spar Tasty gedroogde veenbessen
  • 6 cl bruine rum
  • 400 g roomkaas (type Philadelphia)
  • 200 g zure room
  • 175 g fijne suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 Spar eieren
  • zeste van 1 sinaasappel
  • veenbessencompote
Recept

1. Laat de veenbessen 1 nacht wellen in de bruine rum.
2. Scheid de eieren. Smelt de boter.
3. Verkruimel de Mariakoekjes en meng ze met de gesmolten boter.
4. Bedek de bodem van een springvorm met een op maat geknipt vel bakpapier. Druk het koekjesmengsel erop en verdeel gelijkmatig. Zet in de koelkast.
5. Meng de roomkaas met de zure room, zeste van sinaasappel, eidooiers, suiker, maïzena en de veenbessen met hun weekvocht.
6. Klop de eiwitten tot sneeuw. Schep ze door het beslag. Giet het beslag in de springvorm. Bak 1 uur in een voorverwarmde oven op 180°C.
7. Kook de veenbessen in een pot met wat water en suiker.
8. Laat de taart afkoelen in de oven.
9. Serveer met veenbessencompote.

< naar recepten