Zuiders gestoofd konijn

4Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 1 konijn, in stukken gesneden
  • Boni Selection bloem
  • verse rozemarijn
  • 250 ml droge witte wijn
  • 500 g Boni Selection kastanjechampignons
  • 6 wortels
  • 4 gezouten ansjovisfilets
  • 800 g gepelde tomaten
  • 4 teentjes look
  • Spar boter
  • piment d’espelette
  • 300 g linguini
  • Parmezaanse kaas
Recept
  1. Borstel de champignons schoon.
  2. Schil de wortelen en snij in dikke plakken.
  3. Pel de look en snij in plakjes.
  4. Hak de ansjovisfilets fijn.
  5. Wentel de stukken konijn door de bloem en kruid met peper en zout.
  6. Laat 150 g boter smelten in een gietijzeren pot. Laat de stukken konijn aan alle kanten kleuren.
  7. Voeg de ansjovis toe en laat smelten. Overgiet met witte wijn en breng aan de kook.
  8. Voeg de tomaten, wortelen, champignons, look en 3 takjes rozemarijn toe. Kruid met espelettepeper en dek de pot af.
  9. Laat op een zacht vuur gaar stoven.
  10. Serveer met linguine en vers geraspte Parmezaanse kaas.

< naar recepten