Stoofpot van konijn met mandarijn PT1H40M 4 porties 1 Spar parkkonijn 50 g Boni bloem 2 uien 2 wortelen 1 kl kurkuma 1 mespunt kaneel 2 el Boni vloeibare honing 1 el appelazijn 300 ml vers mandarijnensap 1 l kippenbouillon 2 takjes dragon 4 takjes tijm 1 blad laurier 2 mandarijnen 3 el Spar amandelschilfers 100 g Boni Bio jonge slascheuten 1 kg Spar verse frietjes Spar boter Boni olijfolie

Stoofpot van konijn met mandarijn

7a8957fe9a5dcb7a671437ea8b335cff431875560fcc2e95f26e3fe29587b87a.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en snij in halve ringen. Schil de wortel en snij in schijven van 1 cm.

  2. Wentel de stukken konijn door de bloem. Bewaar de bloem.

  3. Verhit wat boter in een stoofpot en bak het konijn goudbruin aan alle zijden. Kruid met zwarte peper en zout. Schep uit de stoofpot en bak de ui glazig. Roer 1 el van de bloem, kurkuma en kaneel erdoor. Voeg de honing toe. Blus met de appelazijn en leg de stukken konijn erop.

  4. Voeg de wortelen, dragon, tijm en laurier toe en bevochtig met het mandarijnsap en de kippenbouillon. Laat afgedekt 1 u sudderen.

  5. Schep de stukken konijn uit de saus en laat de saus inkoken tot ± de helft. De saus zal dikker worden en meer smaak bevatten. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Leg de stukken konijn terug in de saus en laat nog even doorwarmen.

  7. Schil de mandarijnen met een mes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen (= à vif). Vang het sap op.

  8. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.

  9. Meng de slascheuten en mandarijnpartjes. Besprenkel met het mandarijnsap en wat olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Serveer het konijn met de frisse sla en goudbruin gebakken frietjes. Werk de sla af met amandelschilfers.