noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de uien en snij in halve ringen. Schil de wortel en snij in schijven van 1 cm.
-
Wentel de stukken konijn door de bloem. Bewaar de bloem.
-
Verhit wat boter in een stoofpot en bak het konijn goudbruin aan alle zijden. Kruid met zwarte peper en zout. Schep uit de stoofpot en bak de ui glazig. Roer 1 el van de bloem, kurkuma en kaneel erdoor. Voeg de honing toe. Blus met de appelazijn en leg de stukken konijn erop.
-
Voeg de wortelen, dragon, tijm en laurier toe en bevochtig met het mandarijnsap en de kippenbouillon. Laat afgedekt 1 u sudderen.
-
Schep de stukken konijn uit de saus en laat de saus inkoken tot ± de helft. De saus zal dikker worden en meer smaak bevatten. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Leg de stukken konijn terug in de saus en laat nog even doorwarmen.
-
Schil de mandarijnen met een mes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen (= à vif). Vang het sap op.
-
Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.
-
Meng de slascheuten en mandarijnpartjes. Besprenkel met het mandarijnsap en wat olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Serveer het konijn met de frisse sla en goudbruin gebakken frietjes. Werk de sla af met amandelschilfers.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven