Allergenen

Selder. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de aubergines en snij ze in kleine blokjes. Hak de bleekselder fijn. Pel de ui en snij in dunne plakjes. Ontvel en ontpit de tomaten en snij in kleine stukken.

  2. Doe de auberginestukjes in een vergiet, bestrooi met zout en laat ze 30 minuten staan. Spoel ze grondig en dep met keukenpapier droog.

  3. Verhit 5 eetlepels olijfolie in een pan en bak daarin de auberginestukjes aan alle kanten goudbruin op een zacht vuur, roer regelmatig.

  4. Warm de rest van de olijfolie in een andere pan en bak hierin de uiplakjes, selder- en tomatenstukjes op een zacht vuur gedurende 10 à 15 minuten. Dit moet een zachte saus worden. Kruid met peper en zout. Roer de suiker, de azijn, de pijnboompitten, de in stukjes gesneden olijven, de kappertjes en de rozijnen erdoor en breng op een zacht vuur aan de kook.

  5. Voeg als laatste de gebakken aubergines eronder en laat nog 10 minuten pruttelen.