Beef braciole uit Puglia

6Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 600 g rosbief
  • 12 fijne sneden Spar Italiaanse ham
  • 12 teentjes look
  • 2 el oud brood, fijngemalen
  • 2 bosjes bladpeterselie
  • 250 ml rode wijn
  • 400 ml rundfond
  • geschaafde pecorino
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • kruidentuiltje (oregano, salie, rozemarijn en tijm)
  • 400 g Boni gepelde tomaten
  • 500 g pasta lumache rigate n°43
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Boni olijfolie
Recept
  1. Pel de tenen look en doe 4 teentjes in een hakmolentje samen met 2 el gemalen oud brood en de blaadjes van 1 bosje bladpeterselie. Mix fijn.
  2. Snij de overige 8 tenen look in fijne plakjes.
  3. Snij de rosbief in 12 fijne plakken. Leg op elke plak rosbief een snede Italiaanse ham.
  4. Meng de pecorino door het brood-lookmengsel en verdeel over de ham.
  5. Kruid met zwarte peper.
  6. Rol het rundvlees op tot een pakketje en zet vast met een houten prikker.
  7. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime kookpot en bak de rundsrolletjes goudbruin aan alle zijden. Haal uit de pot en zet opzij.
  8. Giet de wijn in de kookpot en voeg de lookplakjes toe. Breng aan de kook en schraap de bakresten los. Voeg de rundsfond, de tomaten, het kruidentuiltje en de Italiaanse kruiden toe en breng aan de kook.
  9. Leg de vleesrolletjes erin en laat op een zacht vuur 1 u 30 min garen.
  10. Snij de overige blaadjes bladpeterselie fijn.
  11. Kruid met versgemalen zwarte peper. Serveer met pasta, al dente gekookt, geraspte Parmezaanse kaas en fijngesneden bladpeterselie.
< naar recepten