Varkenskroon moelleux op Italiaanse wijze met gnocchi PT30M 4 porties 1 bosje peterselie 0 blik bruine bonen 100 g Boni zure room 80 g Spar zadenmix stuk parmezaan 1 pakje gnocchi 1 bokaal artisjok op olie 1 teentje knoflook 80 g pecorino 1 plantje dragon 200 g Boni Selection olijfolie 1 el Spar amandelschilfers 4 varkenskronen moelleux op Italiaanse Spar boter kerstomaat rozemarijn grof zout 1 sjalot 1 sinaasappel 1 groene courgette 1 little gem (slaharten)

Varkenskroon moelleux op Italiaanse wijze met gnocchi

82a39dca398e849cade8dada44fac3ad74a549174d3cd5f85e690e2a8292a1cd.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dragonpesto: pel het teentje look. Mix de dragon en peterselie met de zadenmengeling, pecorino, look en olijfolie glad in de blender. Meng de zure room eronder. Kruid met grof zout en peper.

  2. Slaatje: kleur de amandelschilfers in een koekenpan zonder vetstof. Snij de sinaasappel in kleine stukjes.

  3. Snij de courgette in plakken en gril in een grillpan of op de barbecue.

  4. Pel de sjalot en snipper fijn. Stoof samen met de artisjok aan.

  5. Voeg de bonen en courgette toe.

  6. Werk af met gekleurde amandelschilfers en partjes sinaasappel.

  7. Serveer het slaatje in een blaadje little gem en rasp de Parmezaanse kaas er genereus over.

  8. Kook de gnocchi 2 min in kokend water.

  9. Giet af en roer er de dragonpesto over.

  10. Bak het vlees in bruine boter. Laat 4 min verder garen in de oven op 180°C of bak op de barbecue.

  11. Haal uit de oven of van de barbecue en laat 4 min rusten.

  12. Schik het vlees op het bord en schep de gnocchi en het slaatje erbij.

  13. Werk af met wat kerstomaatjes en een takje rozemarijn.