Varkenskroon met koffierub

Varkenskroon met koffierub

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rub: meng de ingrediënten.

  2. Snij het vlees kruisgewijs in aan de vetrand tot je door de vetlaag heen bent. Masseer het vlees stevig in met de rub. Laat minstens 1 u rusten op kamertemperatuur of een nacht in de koelkast. Bewaar de rest van de rub in een afgesloten bokaal.

  3. Maak de barbecue klaar om indirect te grillen op lage temperatuur (125°C) en onder deksel.

  4. Leg een vel aluminiumfolie op de grill boven het indirect gedeelte van de barbecue.

  5. Leg, als de temperatuur van de barbecue constant is, het varkenskroontje op de aluminiumfolie met de beenderen naar het vuur gericht.

  6. Gooi wat houtsnippers op de kolen en doe het deksel dicht.

  7. Laat afgedekt garen in 2 à 2,5 u, afhankelijk van de dikte van het vlees. Het vlees is klaar als de kerntemperatuur 55 à 60°C heeft. (*)

  8. Salade: snij de rode biet en appel in julienne. Pel het sjalotje en snipper fijn. Schep samen met de rozijntjes door de veldsla. Breng op smaak met azijn en notenolie en kruid met peper en zout.

  9. Kook de krielaardappeltjes gaar in de schil. Plet ze grof en schep de kruidenboter erdoor. Kruid met versgemalen peper en zeezout.

  10. Snij het vlees aan en serveer met geplette aardappeltjes en salade.(*) Je kan dit testen door een vleesthermometer in de varkenskroon te steken.