Volkorenpasta met zalm, broccoli en erwtjes PT30M 4 porties 150 g zalmfilet met vel 125 ml witte wijn 20 ml Boni room 1 blikje tomatensaus 350 g erwtjes 400 g volkorenpasta 400 g broccoli beetje Boni Selection olijfolie of een beetje Spar boter 1 kleine ui

Volkorenpasta met zalm, broccoli en erwtjes

9f2050709745a7c459894fe60d2e1a23a9c74c587168f564bc46c1149c776c45.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snij fijn. Stoof in hete olijfolie en roer regelmatig in de pot. Blus met de witte wijn en voeg de tomatensaus toe. Laat de saus even inkoken.

  2. Voeg de room toe. Laat verder inkoken.

  3. Kook de volkorenpasta gaar volgens de kooktijd op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet.

  4. Reinig de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoli samen met de erwtjes beetgaar. Giet af en spoel onder koud water.

  5. Kruid de zalmfilets met peper en zout.

  6. Smeer de zalm in met wat olijfolie. Bak de zalm op de velkant in een beetje boter. Na 4 à 5 minuten is het vel krokant gebakken; draai de stukken zalm om. Laat de vis nog 1 minuut verder bakken. Zo blijft de vis mooi rozig vanbinnen. De baktijd is afhankelijk van de dikte van je zalmfilets.

  7. Meng de pasta in de warme saus. Voeg de broccoli en de erwtjes toe. Werk af met de gebakken zalm.