Aardappelsalade met gerookte zalm, erwtjes, broccoli, rucola en een gepocheerd ei
Vis en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Hoelang moet een vispapillot garen op de BBQ?
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
- Mei
- Juni
- Juli
- Augustus
- September
- Oktober
- November
- Groenten
Broccoli
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kook de krieltjes gaar in gezouten water.
-
Blancheer de broccoli en erwtjes al dente en spoel onmiddellijk met koud water.
-
Dressing: meng het sap van ½ citroen met de mosterd en 4 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Snij de zalm in reepjes.
-
Pocheren: breek de eieren en doe ze elk in een apart potje.
-
Breng een grote pot met water en 1 el azijn aan de kook.
-
Verlaag, als het water kookt, het vuur tot net aan het kookpunt.
-
Roer met een garde een draaikolk in het water.
-
Laat het ei in de draaikolk vallen.
-
Het eiwit gaat stollen en rond de eidooier draaien.
-
Haal het ei na ± 2 à 3 min, en als het eiwit volledig gestold is, met een schuimspaan uit het water. Laat uitlekken op een propere keukendoek.
-
Doe dit ook bij het tweede ei.
-
Verdeel de groenten, aardappelen en zalm over een bord.
-
Werk de salade af met de dressing, de rucola en het gepocheerde ei. Kruid met peper.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven