noten , Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Marinade
Ingrediënten: 6.0 sjalotten 6.0 teentjes knoflook 1.0 el Spar geroosterde macadamianoten 1.0 el gemberpoeder 2.0 el korianderpoeder 3.0 el limoensap 2.0 el bruine suiker 23.0 el Boni sojasaus 1.0 kl sambal oelek 150.0 ml ketjap manis
Pel de sjalotten en de look. Mix met de macadamianoten, het gemberpoeder, korianderpoeder, limoensap, de bruine suiker, ketjap, sojasaus en sambal tot een pasta.
-
Halveer de stukken varkenskarbonade en snij het spek in repen van 1 cm.
-
Masseer de marinade op de stukken vlees en laat 1 nacht marineren.
-
Pindasaus
Ingrediënten: 1.0 el limoensap 250.0 ml Boni kokosmelk 125.0 g Boni pindakaas 2.0 kl vissaus 2.0 kl bruine suiker 50.0 ml water Boni arachideolie
Roerbak de rode currypasta 1 min in wat arachideolie. Blus met de kokosmelk en voeg alle overige ingrediënten toe. Laat 10 min sudderen. Roer regelmatig.
-
Laat de satéstokken 30 min in water weken.
-
Steek het vlees na het marineren afwisselend op satéstokken.
-
Gril 15 min direct op een BBQ van 200°C. Draai tijdens het bakken continu om en smeer in met extra ketjap.
-
Serveer de saté met de pindasaus en werk af met koriander.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven