Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade

    Pel de sjalotten en de look. Mix met de macadamianoten, het gemberpoeder, korianderpoeder, limoensap, de bruine suiker, ketjap, sojasaus en sambal tot een pasta.

  2. Halveer de stukken varkenskarbonade en snij het spek in repen van 1 cm.

  3. Masseer de marinade op de stukken vlees en laat 1 nacht marineren.

  4. Pindasaus

    Roerbak de rode currypasta 1 min in wat arachideolie. Blus met de kokosmelk en voeg alle overige ingrediënten toe. Laat 10 min sudderen. Roer regelmatig.

  5. Laat de satéstokken 30 min in water weken.

  6. Steek het vlees na het marineren afwisselend op satéstokken.

  7. Gril 15 min direct op een BBQ van 200°C. Draai tijdens het bakken continu om en smeer in met extra ketjap.

  8. Serveer de saté met de pindasaus en werk af met koriander.