Eieren , Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper. Snipper fijn.
-
Snij het varkensvlees in blokjes. Kneed de nootmuskaat, gember, chilipeper en ½ kl zout erdoor. Laat even apart staan tot gebruik.
-
Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking in licht gezouten water. Laat na gaartijd uitlekken en afkoelen.
-
Verwijder het kroontje van de tomaten. Snij ze in Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Verwijder de uiteinden van de prinsessenboontjes. Snij in schuine stukken van 2 cm. Blancheer 2 min in licht gezouten water. Giet af en spoel koud onder stromend water.
-
Pel de rode ui en look. Mix fijn tot een uienpasta met een hakmolen of in een vijzel.
-
Klop de eieren los met zwarte peper en zout.
-
Verhit arachideolie in een wok. Bak een omelet en haal uit de wok. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Bak de uienpasta 1 min al roerend in dezelfde wok met wat arachideolie.
-
Voeg het varkensvlees toe en bak goudbruin. Blus met de rijstazijn, ketjap manis, ketchup en 100 ml water.
-
Laat de saus ± 7 min rond het varkensvlees karamelliseren.
-
Roer de prinsessenboontjes, tomaten en maïs door de rijst. Snij of knip de omelet in stukjes en voeg toe.
-
Werk af met het varkensvlees en wat koriander. Serveer de ketjapsaus apart bij het gerecht.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven